was successfully added to your cart.

Nooit meer zout te kort tijdens trainingen in hitte:)!

By 16 juli 2018Spontaan

Ideale combinatie van eiwitten en zout!

Wat: Ayran – Verfrissende Turkse drank uit yoghurt en water
Waarom: Omdat ik dit product vandaag heb ontdekt
Prijs: 0,76 cent (maar ik had hem vanochtend goedkoper hahaha)

Een soms heel toevallig komt iets nuttigs op je pad waar andere sporters in deze warme dagen ook profijt van zouden kunnen hebben daarom heb ik deze blog geschreven!

Opnieuw starten op wankelende benen

Vanochtend ben ik voor het eerst sinds Andorra naar sportschool geweest voor krachttraining. Ik kon niet inschatten wat ik wel en niet kon en met welk gewicht. Zeer amusant. Net eerste keer op sportschool hahaha. Ik ging voor hetzelfde gewicht als normaal of ietsje daaronder. Bovenlichaam kon het nog redelijk goed doen. Er was kracht, maar de bovenbenen en billen waren aan het protesteren. Ik heb toch alles in zijn geheel gedaan al was het niet perfect uitgevoerd qua techniek als het zou moeten en als ik het kan. De kop ie eraf. Ik ben tevreden met wat ik vandaag heb gedaan en nu weer uitbouwen en vliegen.

Mezelf trakteren op eiwitten met exotische naam

Na de training wilde ik mijn lichaam bedanken door het te trakteren op eiwitten dus langs de Appie fietsen. Mijn favoriete zuivel is Vifit Goedemorgen maar ik had al besloten om niet voor deze te gaan. Ik wilde iets anders wat ik niet ken om deze eerste krachttraining te vieren. In de koelkast staat een pakje van 500ml met iets in het Turks en deze is afgeprijsd met 35% korting. Weggoien is zonde uiteraard en een uitstekend moment om iets anders te proeven. Gezonde zuiveldranken die mensen doen 300 jaar leven komen tocht uit Centraal Azië en Turkije. Daar hebben oudere mensen een centimeter diepe rimpels. lachen hartelijk, zijn gelukkig, hebben niet alle tanden en zijn fantastisch getekend door het leven en hard werken buiten in alle seizoenen. Dit zijn echte diehards en in mijn fantasie drinken deze mensen dit soort zuivel. Ik dus vandaag ook. Op naar 100 jaar hahaha. Het grappige is dat deze korting heeft hem niet voor mij aantrekkelijker gemaakt qua prijs want hij is al goedkoop maar de sticker heeft mijn aandacht getrokken.

Smaaksensatie

Op de fiets stappen en met een hand stuur vasthouden en met de andere het dop opendraaien. Eerste wat ik proef is ZOUT. Veel zout. Ik kijk naar de voedingswaarde en zie dat 100ml,  0,75g zout bevat. Kanonnen! Ik neem nog een paar slokjes en hoe meer ik drink hoe lekkerder het is en dat zoute wordt steeds vager omdat je eraan went. Verfrissend is hij zeker en het drinkt makkelijk. Voor deze warme dagen in combinatie met sporten en zweten is deze zeker een aanrader voor beide voor een na de training. Er zitten 1,7g eiwtten per 100 ml en dat is ook prima.  Wat mij betreft voor herhaling vatbaar maar alleen in warm weer met lange trainingen in alle andere gevallen zal ik bang zijn dat ik overdosis van zot zou krijgen want deze zuivel zonder inspanning drinken is om ZOUT problemen vragen. Ayran is dunner en niet zo korrelig als karnemelk en drinkt als water met zout hahaha. Turkije sporters bedankten je.

Dit is spontane ontdekking van deze ochtend. Geniet en houd het zoutgehalte op peil. Laat weten hoe jou deze yoghurt smaakt en of je profijt hiervan in het warme weer hebt.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply