Stella Petric

Sportief, lachend, ruimdenkend, kan uitstekend relativeren, zelf reflecterend vermogen, prettig gestoord, oprecht houdend van mensen (ook van mensen die ik nauwelijks of niet ken), atheïst, normen en waarden, observerend, recht door de bocht in communicatie, levensgenieter, pacifist, gedreven, energiek, flexibel, authentiek, enthousiast, eerlijk, temperamentvol, loyaal, zelfverzekerd, mening over alles en vaak ook nog uitgesproken wat voor allerlei situaties zorgt, geniet van schoonheid, enorm gedisciplineerd en verantwoordelijk, kan en wil altijd vergeven en vaak ook vergeten, barstend van de energie, gevoel voor humor en gezegend met een paar goede hardloopbenen, leef ik het leven met volle teugen en ik kies ervoor om NU mijn hart te volgen in alles wat ik doe want niet iedereen haalt een geplande later om dan leuke dingen te doen. Mijn enige en het meest nauwkeurige kompas in omgang met mensen is mijn hart en deze ontmoetingen verrijken me, vormen me en geven me energie en liefde terug. Dank hiervoor.

Ik sportvrouw

Sport die mijn grote passie is heet trailrunning. Trailrunning is hardlopen op verschillende soorten onverharde ondergrond waar natuurlijke hindernissen (rivieren, rotsblokken, omgevallen boomstammen, gletsjers, hoge passen en toppen in de Alpen etc) overbruggen moeten worden. Velen kennen me als trailloopster met staartjes en bloemetjes in mijn haren. Deze staartjes maken dat onbekende traillopers bij een trail makkelijker op me afkomen en ze zorgen regelmatig voor prachtige momenten. Ik loop ultra afstanden tussen 50km en 145km in Benelux en bergen van Europa. Technische trails waar veel over rotsen en onstabiele hindernissen gelopen moet worden zijn mijn favoriete terreinen. Ik voel me thuis in kaal, uitdagend, rotsig en blootgesteld terrein boven de boomgrens. Ultra afstanden hebben me geleerd om te relativeren, eigen fysieke en vooral mentale kracht te ontdekken en hierop te vertrouwen. Het heeft me ook geleerd om geduldig te zijn. Soms steel ik tijd van trailrunning en beklim ik een bergtop of ga ik overal in de wereld meerdaagse trektochten selfsupporting doen. Tijdens deze vakanties wordt geslapen in tenten op meest bijzonder plekken genietend van stilte, leegte, fantastische zonsondergangen en zonsopgangen. Onderweg ontstaan vaak blijvende vriendschappen met mensen die spontaan op mijn pad komen. Sporten en buiten zijn heb ik nodig om me weer volledig en in evenwicht te voelen. Mijn Spartaanse manier van doen en denken tijdens mijn ultra's en andere fysieke inspanningen maakt me soms hard en mannelijk overkomen.
Ik ben trotse ambassadrice van een paar trailorganisaties die deze fantastische trails organiseren: L'Echappee Belle in Frankrijk en Beartrail, Polar Beartrail, Sint Pietersbeartrail, Terhills Trail en Terschelling Trail Run in België en Nederland.
Ook ben ik ambassadrice van Sziols Sportbril, een sportbril die ik draag tijdens trainingen, trails en vaak ook in mijn vrije tijd.

Ik wereldburger

Mijn wortels liggen op Balkan en ik koester veel liefdevolle herinneringen aan een gelukkige jeugd zonder social media en veel buiten zijn, in de bomen klimmen, in het hoge gras met vrienden rollen, vuurvliegjes tussen de handpalmen vangen en naar de magie van het licht tussen de vingers kijken en daarna de vuurvliegjes loslaten, alle uit een nest gevallen vogeltjes redden en met een soort vogelasielopvang mijn moeder opzadelen, eieren uit de kippenhokken van de buren met vriendjes stelen die ik van mijn moeder terug moest brengen en excuses aanbieden, skiën in de bergachtige Balkan, zwemmen in Adriatische zee en 1000 andere liefdevolle herinneringen.die me een stabiele, liefdevolle en veilige basis voor het leven hebben gegeven. Dit alles heeft mijn moeder verruild voor Zweden waar ik opgegroeid ben en een jonge, sterke en zelfbewuste dame ben geworden. Eind jaar 2000 brengt liefde me naar onze polders en de wereldberoemde Hollandse luchten. Vaak word ik gevraagd of ik als vluchteling naar Nederland kwam. Nee, geen vluchteling, ook was ik niet op zoek naar betere financiële omstandigheden want mijn leven in Zweden was al goed. Totaal onverwachts ben ik verliefd geworden op mijn Nederlandse vriend en al stond Nederland nooit op mijn verlanglijst als mogelijk thuisland voel ik me hier thuis en mag ik spreken van een succesvolle inburgering en ware liefde voor mijn Nederland. Nederland is derde land waar ik een nieuw begin heb gemaakt, taal geleerd, vrienden gemaakt, waar ik werk en waar ik van elk seconde geniet en belasting netjes betaal. Deze verhuizingen en opnieuw starten hebben me geleerd dat ik overal kan aarden, opnieuw beginnen, gelukkig zijn, dat mensen overal dezelfde zijn en dat liefde en goed doen geen grenzen kent en dezelfde taal spreekt. Langdurig geluk komt van binnenuit en is niet afhankelijk van de buitenwereld. Kracht om na elke val op te staan en opnieuw te beginnen om nog wijzer en sterker terug te komen zit in ons allemaal en we kunnen elke seconde kiezen om deze kracht te gebruiken.

Geschreven taal

Mijn teksten zullen niet geredigeerd worden zodat ze perfect Nederlands klinken want mijn Nederlands is niet perfect maar voldoende om mijn boodschap over te brengen. Ik heb besloten om te schrijven zoals ik het al jaren doe want dan blijf ik dicht bij mezelf en er is nog nooit iemand geweest die inhoud van mijn boodschap niet kon begrijpen Deze website heeft ook niet als doel om bezoekers Nederlands te leren wel heeft het als een van de doelen om vriendelijkheid en spontaniteit te geven. Alles zal niet altijd 100% grammaticaal correct zijn en mij kennend zal de zinsbouw vaak beetje gek zijn. Mocht het zijn dat bezoekers zich hieraan storen zijn er 1000 andere websites waar correct Nederlands wordt toegepast. Ik zou willen dat ik 100% correct Nederlands kon schrijven, maar ik ben net iets te laat naar Nederland gekomen voor deze actie. Wel blijf ik me hierin ontwikkelen en bijleren. Zie je echter grove taalfouten stuur me een mail.

Het doel van Stella