was successfully added to your cart.

Trailrunning drinksysteem: NDURE

By 3 juni 2018Productreview
trailrunning drinksysteem

Trailrunning drinksysteem NDURE: een merk met alle drinksystemen in huis!

Wat: trailrunning drinksysteem; testen van 4 verschillende drinksystemen van NDURE voor o.a trailrunning
Wanneer: afgelopen maanden
Waar: In Benelux en Wales

Eerste wat mij opvalt aan trailrunning drinksysteem NDURE als ik de soft flasks vastpak, is het sterke materiaal wat soepel aanvoelt. Als ik 2 vingers in de soft flask met grote opening stop om het materiaal na buiten te drukken blijft het sterk en rekt niet. Voor mij is dit een goed teken maar de praktijk moet het ook nog bewijzen. NDURE is een Nederlands bedrijf met productiefaciliteit in China. Naast de eigen producten produceren ze tevens items voor merken als o.a. OMM, Raidlight, Compressport.

Trailrunning drinksysteem: Soft Flask 350 ml met soft bite valve (€13,00)

Deze soft flask voelt smal en is lang met het water erin en kan makkelijk tijdens training in de hand gedragen worden. De opening van 2 cm is breed genoeg om de gewenste inhoud erin te schenken zonder te spillen. Je handen moeten overdreven veel trillen of dat je coördinatie niet goed is wil je naast de opening schenken. Ik neem deze soft flask mee als het warm is en ik wil langer dan 1,5 uur trainen. De soft flask glijdt makkelijk de zak van het racevest in en is ook makkelijk eruit te halen. Soft Bite Valve is zacht, het drinken gaat makkelijk en na het drinken sluit het zuigstuk zichzelf en lekt niet. De dop dicht en opendraaien gaat makkelijk en bij mij heeft deze soft flask niet een druppel gelekt. Als de fles helemaal leeg is en de laatste druppels eruit gezogen zijn plakken de wanden van de fles aan elkaar en er ontstaat vacuüm wat voor minder ruimte zorgt maar het zorgt ook ervoor dat het dopje niet makkelijk eraf kan als je de fles na een training wilt wassen. Door in de soft bite valve (zuigstuk) met twee vingers te knijpen komt de lucht in de soft flask en de dop gaat makkelijk open. De bovenkant van de soft flask waar de opening aan zit en de onderkant van soft flask zijn op een zorgvuldige manier geseald. Alle producten zijn 100% BPA en PVC vrij en ze zijn gemaakt van sterke TPU/HDPE en Silicone. Deze soft flask is nog verkrijgbaar in 150 ml (€9,00), 250 ml (€11,00) en 500 ml € 14,50.

trailrunning drinksysteem       trailrunning drinksysteem        trailrunning drinksysteem 

Trailrunning drinksysteem: Soft Flask met tube en hydra valve 350 ml (€16,00)

Deze soft flask is korter en breder en voelt goed in de hand. Ik raakte enorm enthousiast van de grote opening en kon een glimlach en WAUW niet tegenhouden toen ik hem voor het eerst zag. 4 cm breed ?! Meteen vullen en kijken of de fles blijft staan. Tot de helft gevuld of net iets daarboven blijft de fles zonder problemen staan, d.w.z. als ik aankom bij een verzorgingspost en pak halfvolle of lege fles uit het racevest, vul het aan en drink een paar slokjes, dan kan ik de fles op de tafel laten staan zonder dop en hij blijft staan. Voor het vertrek nog tot de top aanvullen en gaan. Ideaal. Hier zit een tube of rietje aan en de soft flask hoeft niet uit de racevest gehaald te worden als ik wil drinken alleen het hoofd ietsje buigen. Of je het hoofd moet buigen of niet hangt af van hoe laag de zakken in je racevest zitten, hoe hoog de soft flask en tube is en hoe lang je bovenlichaam is. Dit is persoonlijk en juist daarom bestaan verschillende opties en combinaties zodat iedereen iets passends kan vinden. Aan de tube zit een hydra valve en deze is anders dan soft bite valve. Plastic stuk van Hydra valve kan verticaal schuiven en hierdoor open en dicht gaan, maar hij kan ook 360 graden gedraaid worden zodat de tube altijd makkelijk te bereiken is. Er is ook een stof of vuil dopje om hydra valve te beschermen tegen vuil.

Hydra Valve is ietsje groter dan de soft bite valve en ook ietsje zachter. Bij het drinken als de fles leger wordt krimpt de fles doordat de wanden aan elkaar plakken. Als de fles helemaal leeg is en de laatste druppels eruit gezogen zijn plakken de wanden van de fles aan elkaar wat voor minder ruimte zorgt maar het zorgt ook ervoor dat het dopje niet makkelijk eraf kan als je de fles na een training wilt wassen.  Ik word nog steeds elke keer blij als ik de fles wil vullen en deze grote opening zie ?. Op alle soft flasks met tube en grote dop opening kan de tube eraf gehaald worden en een soft bite valve kan erop gezet worden. Alle producten zijn 100% BPA en PVC vrij en ze zijn gemaakt van sterke TPU/HDPE en Silicone. Soft flask met tube is nog verkrijgbaar in 350 ml XL (€16,00), 600 ml (€17,50) en 600 ml XL (€17,50). Voor nog meer info kijk in de webshop.

trailrunning drinksysteem    trailrunning drinksysteem    trailrunning drinksysteem

Trailrunning drinksysteem: Hydra Bladder of Waterzak 1,5 l (€25,00)

Ik heb voor de 1,5l waterzak gekozen omdat ik altijd 2 l waterzakken heb gehad en ik vulde ze uitzonderlijk tot max 1,5 en meestal tot 1l. Deze 1,5 l vul ik dus altijd tot 1 l en deze maat past hierdoor beter bij mij. Hier ook het super sterke TPU wat mij vertrouwen geeft dat de zak niet snel zal snel lekken. Bovenkant waar de zak gevuld wordt is verstevigd door plastic stukken en hierdoor is de opening ietsje stugger, maar ook die stugheid geeft weer vertrouwen. De waterzak is 29 cm hoog en 15,5 cm breed. Plastic sluiter die schuift om de zak dicht te maken werkt prima. Dit stuk zit niet vast aan de waterzak zoals bij sommige waterzakken en voor mensen die neiging hebben om dingen steeds te vergeten en thuis achterlaten zouden die losse sluiter bij het wassen van de waterzak na de training meteen in de waterzak moeten doen. Het is niet mogelijk om de sluiter vast te maken aan de waterzak. Ik heb hier geen problemen mee maar sommige zouden het misschien kunnen hebben. Er zit een slang van 90 cm aan mijn waterzak en aan de slang zit een hydra valve ja, die heerlijk 360 graden kan draaien. Alle producten zijn 100% BPA en PVC vrij en ze zijn gemaakt van sterke TPU/HDPE en Silicone. Er zijn nog waterzakken verkrijgbaar in 1L (€22,00) 2L (€25,00) 3L (€30,00).

trailrunning drinksysteem                           trailrunning drinksysteem

Trailrunning drinksysteem: Hydra Cup 200 ml (€7,50) #gocupless

Licht, opvouwbaar en 10 cm hoog. Makkelijk op te bergen in het racevest en eruit te halen als het nodig is. Er past 200 ml vocht erin. Bodem breedte van 4 cm maakt dat deze beker kan staan. Opening aan de bovenkant waar je uit drinkt en de beker vult is 7 cm. Gevuld kan hij comfortabel in de hand gehouden worden. WARM water hierin schenken is geen probleem. KOKEND water kan ook maar dan wordt beker ietsje zachter en is te warm om vast te houden. Kokend water is alleen op verzoek bij sommige verzorgingsposten verkrijgbaar. Kans dat kokend water in een wedstrijd in de beker geschonken wordt is nihil. Aan de bovenkant van de beker is een kleine lus die het mogelijk maakt om de beker op te hangen aan de buitenkant van de racevest of ergens anders. NDURE zet zich in met deze bekers bewust in voor bekevrije trails en het verminderen van afval bij de verzorgingsposten. Alle producten zijn 100% BPA en PVC vrij en ze zijn gemaakt van sterke TPU/HDPE en Silicone.

trailrunning drinksysteem                            trailrunning drinksysteem

Conclusie trailrunning drinksysteem NDURE

Ik gebruik alle vier trailrunning drinksysteem producten van NDURE met veel plezier ?. Ik ga nog soft flasks van 600 ml aanschaffen omdat deze kleine geteste soft flasks en hun sluitsystemen zo goed bevallen zijn. Over het wat dikkere TPU waar de producten van gemaakt zijn heb ik alleen lof. Het voelt sterk, maar tegelijkertijd is er een aangename flexibiliteit erin die flessen tijdens dragen in de racevest of vasthouden in de hand aangenaam maakt. Het sterke TPU materiaal is uitstekend tegen slijtage. Doppen zijn makkelijk op en af te krijgen en ze sluiten uitstekend de soft flask af. Producten zijn makkelijk om schoon te maken en alles ziet er nog steeds nieuw uit. Geen krassen of verkleuring. Mij hebben ze overtuigd en ik ga op trails standaard NDURE producten in mijn racevest dragen. NDURE heeft zich gespecialiseerd in het maken en ontwikkelen van drinksystemen en dat hebben ze uitstekend gedaan. Er is goed nagedacht over de producten en er is vooral veel kwaliteit en ook veel passie in deze producten gestopt. Een bezoekje op hun website kan je alle wensen bevredigen en je kunt alle zaken wat drinksystemen betreft op een website regelen. Dit is zo makkelijk en comfortabel. Alle producten die ik heb getest zijn in alle maten vanaf vandaag verkrijgbaar op mijn website.

Leave a Reply