was successfully added to your cart.

Trailschoenen New Balance Vazee Summit V2

By 8 maart 2018Productreview
trailschoenen

Laat je verrassen door de reactiviteit!

Wat: New Balance Vazee Summit V2 trailschoenen
Gewicht: 258 g (dames maat 42,5)
Heeldrop: 10mm
Prijs: €130,-
Getest: Alle paden in de Benelux tot 50 km. In totaal 800 km hierop gelopen.
Testpersoon: vrouw, 58kg, voor-/middenvoetlander, loopt op souplesse en wendbaarheid. 

 

1. Bovenwerk van de trailschoenen 

In het ademende synthetische mesh in combinatie met een dun laagje kunststoof erboven, is Fanthom Fit technologie toegepast. Wat houdt dit in? Het houdt in dat twee dunne laagjes van verschillende materialen naadloos tegen elkaar geperst zijn. Het bovenwerk van deze trailschoenen heeft een slim fit, waardoor hij aangenaam de middenvoet omsluit. De tong zit ca. 9 cm onderaan aan de zijkanten vast aan de schoen. Het vetersysteem is normaal.

2. Middenzool van de trailschoenen

RevLite is een dempend schuim dat 30% lichter is dan dezelfde dempers die in andere trailschoenen van New Balance gebruikt wordt. Dit RevLite schuim zorgt voor een aangename reactiviteit in de zolen. Tussen de midden- en buitenzool zit een rock-stop beschermende plaat, dat ¾ van de hele oppervlakte van de zool bedekt.

3. Buitenzool van de trailschoenen

De buitenzool is gemaakt van Hydrohesion rubber en noppen, die in twee verschillende richtingen geplaatst zijn en zodoende veel grip en comfort bieden. Deze noppen zijn minder diep dan bij de Mizuno Wave Hayate 4 trailschoenen.

4. De trailschoenen in de praktijk

Ik heb deze New Balance Vazee Summit V2 trailschoenen vorig jaar voor het eerst aan gehad, tijdens een fotoshoot voor Run2Day Zwolle en de nieuwe collectie van New Balance sportkleding. De fotoshoot schoenmaat was me toen een maatje te klein (toch maar op de foto, lachen en doen alsof alles dik in orde was, hahaha). Zelfs met een maatje kleiner viel me de lichtheid en directheid van de schoen op. In verband met mijn drukke schema vorig jaar heeft het een paar maanden geduurd voordat ik deze aangename verassing in mijn bezit had in de juiste maat.
De pasvorm van deze trailschoenen om de middenvoet lijkt op de pasvorm van een Asics schoen. Hij is prachtig nauwsluitend en hierdoor heb je het idee dat er een verhoging aan de binnenkant onder je voetboog zit, terwijl dit niet zo is. De voorkant is ietsje ronder en breder. Achterkant is basic en strak zoals ik het heerlijk vind. De hak wordt mooi op zijn plaats gehouden. De natuurlijke vorm van de schoen is recht en aan de voorkant licht naar binnen buigend. De tong van de schoen beweegt geen millimeter, wat komt doordat hij vastzit aan de schoen aan de zijkanten. Deze twee dubbele lagen (schoen en de tong aan de zijkanten) voel je niet. Het voelt als één geheel.
Het bovenwerk ventileert goed en het water gaat makkelijk uit de schoen. Middenzool is vrij direct wat het afzetten makkelijk en natuurlijk maakt zonder veel energieverlies: jíj stuurt deze schoen aan en niet andersom. Het voelt niet als 9mm hieldrop, maar als 6mm. Er zit voldoende grip aan de buitenzool voor onze Benelux paden. Zool vertoont weinig slijtage. Ook redelijk veel modder kan deze schoen aan, maar niet het modderbad zoals het in de herfst en winter soms op onze paden is. Ik strik altijd veters dubbel en bij deze trailschoenen blijft het uitstekend zitten.

Conclusie van de trailschoenen

Ik heb op deze schoen met tempo en duurlopen tot 60 km per trail gelopen. In totaal waren het ca. 850 km en ik train nog steeds op deze schoen. Smalle pasvorm aan de achterkant en om de middenvoet lijkt op die van Speedcross. De voet verschuift geen millimeter tijdens trailrunning. De demping is heerlijk direct en bij landing zak je niet erin. maar blijf je vlak zodat je je gemakkelijk kunt afzetten, wat niet tot energieverlies leidt. De schoen is licht en aangenaam in afwikkeling en aansturing. Ook is de voet uitstekend beschermt. Ik heb bij de meeste merken maat 42, maar deze is 42,5 en voelt als 42.

Leave a Reply