was successfully added to your cart.

Trailtalon 235 trailrunning schoenen review

By 17 april 2018Productreview
Trailtalon 235 trailrunning schoenen

Waar minimalisme, flexibiliteit en vrijheid elkaar ontmoeten!

Wat: Trailtalon 235 van Inov-8
Gewicht: 240 g (dames maat 41,5)
Heeldrop: 4mm (11mm-7mm)
Prijs: €135,-
Getest in: Alle paden in Benelux tot 50 km. In totaal 400 km hierop gelopen.
Testpersoon: vrouw, 58kg, voor-/middenvoetlander, loopt op souplesse en wendbaarheid. 

 

Deze super lichtgewichte Trailtalon 235 trailrunning schoenen zijn ontworpen voor snelle en kortere prestaties op allerlei ondergronden. De flexibiliteit en het directe contact met de grond van deze schoen is sensationeel. Dit is de laatste schoen voordat er overgang gemaakt wordt naar een Vibram Five Fingers schoen of barefoot.

1. Bovenwerk van de Trailtalon 235 trailrunning schoenen

Het mesh in het bovenwerk is lichtgewicht, sneldrogend en ventilerend. Aan de voorkant bij de tenen is er extra bescherming ingezet als de loper toevallig een scherp onderwerp raakt. Mesh bij de middenvoet aan de zijkanten is verstevigd door een tweede laag materiaal, dat meer stevigheid biedt en ook als decoratie dient. Van de middenvoet tot aan de achterkant van de hiel is de mesh nog steviger dan om de middenvoet en zorgt dat de loper het gevoel van stevigheid krijg zonder aan flexibiliteit in te leveren. De tong beweegt niet tijdens trainingen en de veters gaan niet los.

               

2. Tussenzool van de Trailtalon 235 trailrunning schoenen

Powerflow materiaal in de tussenzool zorgt voor 10% schokabsorptie en het geeft 15% meer energie terug dan de andere standaard zolen.

3. Buitenzool en grip van de Trailtalon 235 trailrunning schoenen

De 4mm diepe en brede noppen staan in verschillende richtingen en zorgen voor een perfecte vering, goede grip en een uitstekende stabiliteit. De buitenzool van deze Trailtalon 235 trailrunning schoenen is gemaakt van 3 verschillende soorten Tri-C Sticky rubber met een verschillende hardheid, door elkaar gecombineerd om de juiste ondersteuning en stabiliteit te geven. Dit Tri-C Sticky rubber laat modder snel los waardoor er geen kilo’s modder aan de schoenen blijven hangen, hahaha. Ook zorgt dit materiaal voor meer grip en duurzaamheid. Het hardste en meest duurzame rubber is verwerkt onder de hiel. Ietsje zachter rubber zit onder de voetboog en de middenvoet en het zachtste rubber zit aan de buitenkanten dat voor de juiste grip en stabiliteit zorgt. Het is een directe en reactieve zool zonder minimalistisch aan te voelen. Er is voldoende grip om in beetje modder overeind te blijven. Trailrunning in de Limburgse herfst en in de wintermodder zou op deze trailrunning schoenen prima kunnen, indien aangepast tempo.

4. Demping

De demping van deze Trailtalon 235 trailrunning schoenen is direct, maar niet te hard of te stijf. De zool veert door de noppen zoals bij de Speedcross aan de voorkant, alleen is deze schoen veel flexibeler dan de Speedcross.

5. Pasvorm

De voorkant voelt breed en enorm soepel aan door het soepele en ademende mesh. Doordat de achterkant van de schoen smal is en de schoen mooi om de middenvoet sluit, krijgt de loper het gevoel van ondersteuning. De voorkant van de schoen is breed zodat alle tenen mooi gespreid kunnen worden tijdens landing. Normaal heb ik schoenmaat 42 maar bij deze geeft 41,5 dezelfde ruimte aan de voorkant als 42 van een andere merk.

6. Praktijk van de Trailtalon 235 trailrunning schoenen

Natuurlijk ken ik trailrunning schoenen van Inov8 al lang, maar deze Trailtalon 235 trailrunning schoenen zijn totaal onverwachts en zeer welkom in mijn leven gekomen. Ik heb eerst de Trailtalon 290 aangereikt gekregen, maar deze had voor mij veel demping wat ik ook vertelde, toen is Trailtalon 235 gepakt en deze had wel een zool om gelukkig van te worden: direct, flexibel en vol vrijheid. Werkelijk een SENSATIE. Dit was echte liefde voor flexibiliteit! De kleur mocht van mij anders want ik heb niks met paars, maar hoe langer ik deze schoenen heb hoe eleganter ik ze vind. Er is me aangeraden om eerst op te bouwen op deze schoen voordat ik kilometers hierop kon lopen. Aangezien ik op lichte schoenen train wist ik al dat ik meteen 10 km erop zou lopen, wat goed gegaan is. Kort daarna 20 km en inmiddels meer dan 400 km met veel trainingen van 50 km gehad. Ik hou van deze volledige vrijheid van beweging en minimalisme, zonder dat deze Trailtalon 235 trailrunning schoenen te slap voelen.

Conclusie van deze Trailtalon 235 trailrunning schoenen

Een fantastisch lichte, flexibele en stabiele schoen die voor natuurlijke afwikkeling en hardlopen zorgt. Je voet heeft volledige vrijheid en ruimte om te bewegen zoals de loper het wil en de schoen wordt door de voet aangestuurd en niet andersom. Dit is de ideale schoen voor lopers die op minimalistische schoenen willen overstappen en het bevordert de midden- en voorvoetlanding. Deze schoen is al minimalistisch en een perfecte overstap naar natuurlijk en met een lage heeldrop loopstijl. Het is een waar genot om elke keer op deze schoen te trainen. Ik gebruik deze Trailtalon 235 trailrunning schoenen voor korte en lange trainingen. Afhankelijk van hoe zwaar je bent en of je op kracht of souplesse loopt, zou ik deze schoen aanraden voor alleen korte trainingen of juist alle trainingen. Heeldrop van 4mm (11mm-7mm) kan hier extra uitdagend zijn omdat de hele schoen laag staat en flexibel is. Bijvoorbeeld S/Lab Sense, deze heeft ook heeldrop van 4mm maar deze schoen staat op 15mm-11mm en is minder flexibel. Trailtalon is vergelijkbaar met S/Lab Sense alleen is de Trailtalon veel flexibeler, ietsje breder en directer. Zoiets hebben velen van ons nog niet in hun collectie. Ik durf te beweren dat Trailtalon 235 een elegante schoen is. Laat je verrassen door deze unieke schoen en run free.

Nog meer door deze schoen geïnspireerd worden kan in mijn webshop. De schoen is verkrijgbaar in 4 kleuren waarvan 2 voor dames en 2 voor heren.  Trailtalon 235 is zo goed bevallen dat mijn collectie met nog meer verschillende modellen van Inov-8 uitgebreid zal worden. YEAH :)!

Leave a Reply